Välkommen till oss på Åkagården

Varmt välkomna till oss! Vi hoppas att du ska trivas oavsett om du är medlem eller gäst!

Bekräfta din starttid
Anmäl din ankomst i receptionen eller på terminalen  senast 15 minuter före start. Receptionen har rätt att sätta samman bollar för att få en bättre spelrytm på banan. Vi flyttar aldrig till en tidigare tid utan att meddela och aldrig senare än 20 minuter utan att meddela.

Förändring av antalet spelare och No Show
Vid bokning ska GolfID anges för alla i bollen. Har man inte allas GolfID vid bokningstillfället så ska man återkomma med det senast 24 timmar innan den utsatta starttiden.
Avbokning eller förändring av antalet spelare ska ske senast 2 timmar före starttid. Om inte så sker kommer de som bokat att vid första tillfället få en varning. Vid upprepade tillfällen kommer den som bokat att debiteras, för medlemmar 100 kr och för gäster full greenfee. Avbokning sker via MinGolf eller via receptionen. 

Greenfeebetalning
Greenfeeavgiften ska erläggas före start. Är receptionen obemannad betalas greenfeeavgiften i vestibulen i klubbhuset. Det går bra att betala med kontant eller med Swish.

Säkerhet på banorna
Banpersonalen har alltid företräde på golfbanorna. Banpersonalen vinkar fram spelare då det är klart för spel. Det är spelarens skyldgihet att omedelbart vara klart för spel då han/hon blir framvinkad.
Provsvinga inte mot banpersonalen under tiden du väntar på att banan ska blir klar för spel. 

Vår banpersonal arbetar för att upprätthålla banor av hög kvalité och vi eftersträvar ett gott samspel mellan personal och spelare. Målet är att medlemmar och gäster får möjlighet att spela snabbt och säkert och att vår personal får en arbetsmiljö som innebär att arbetet kan utföras på ett effektivt och säkert sätt.
I broschyren Säker golf i Sverige utgiven av SGF kan du läsa mer.

Hyra golfbil, vagn eller klubbor
Behöver du golfbil vagn eller klubbor så hjälper vi dig självklar med det. Följ denna länken så hittar du all information du behöver. 

Frikort & Förtjänsttecken
Spelare som har introduktionskort utställda av Svenska Golfförbundet och Skånes Golfförbund eller medlemskort utställda av Golfadministratörernas Förening (GAF) eller Svenska Greenkeeperförbundet (SGA) kan erbjudas 1 fritt spel per år. ​
Samma regler gäller för PGA-medlemmar samt SGF´s hedersutmärkelser Guldklubban, Guldmärket, Silvermärket och Elitmärket erbjuds möjlighet till 1 fritt spel per säsong. För samtliga kategorier gäller föranmälan senast dagen innan aktuellt spel samt att introduktionskort/medlemskort uppvisas.

Anmälan av besök ske enligt nedan:
För SGF:s introduktionskort - till receptionen eller kansli 0431-41 77 30, info@akgk.se
För GAF-kort - till reception eller kansli 0431-41 77 30,  info@akgk.se
För PGA-kort - till Magnus "Frasse" Pettersson 0706-39 50 35, frasse@akgk.se
För SGA-kort - till Henrik Åvall 0709-42 07 54, henrik@akgk.se eller Magnus Åvall 0709-42 07 52, magnus@akgk.se

Boende
Vi erbjuder golfpaket inkl. boende via flera hotell som ni kan läsa om här. 
Vi har även plats för 4 st husvagnar/husbilar.

Barnvagn
Här gäller sunt förnuft och totalansvar från föräldern. Vi tycker att det kan vara ok att ta med barn i vagn då det är lugnt på banan. 

Hundar på anläggningen
Det är tillåtet att ha med sig hund i koppel på vår anläggning och på våra banor.
Vi ser det som en självklarhet att  den som har hund med sig plockar upp efter hunden.

Klädsel och spikskor
Vi har en modern syn på klädsel. Den ska vara välvårdande - men vi förbjuder inte vissa klädesplagg  och/eller vissa kragar och ärmar. Detta innebär att tex blåjeans är tillåtna - om de är välvårdade. 
Spiskor är ej tillåtet.

Omsorg om banan
Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och laga minst ett nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

Greenfeekontroller
Kontinuerlig greenfeekontroll sker. Den som ertappas med att spela utan att ha erlagt greenfee debiteras med dubbel greenfee och rapporteras till sin hemmaklubb.

Välkommen till oss och hoppas du får en trevlig upplevelse!

Adress
ffff
Åkagårdens Golfklubb
Lyngåkravägen 39
269 92  BÅSTAD

Kontakta oss
    
Reception/shop   0431-41 77 30
Golfkrog  0431-36 10 55

info@akgk.se

l Väder