0431-41 77 30 info@akgk.se
Välj en sida

Äntligen – Tävlingsverksamheten kan starta upp från den 1 juni

24 maj 2021 | Covid-19, Damer, Herrar, Junior, Tävling

Detta gäller under förutsättning att inga nya begränsande råd och rekommendationer kommer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Regeringen eller Regionen.

Som tävlingsarrangör ska tävlingskommittén/tävlingsledarna säkerställa att tävlingarna genomförs inom ramen för av SGF framtagna tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor. Syftet med dessa tävlingsvillkor är att säkerställa att golfspel kan bedrivas i enlighet med rådande bestämmelser och riktlinjer, för att på ett aktivt sätt minimera risken för smittspridning.

Som deltagande spelare har man ett personligt ansvar att följa de gällande tävlingsvillkoren samt att avstå eller omgående avbryta tävlingen om man uppvisar symtom på sjukdom.

Gällande förutsättningar och tävlingsvillkor kommer att kommuniceras ut till anmälda deltagare i anslutning till respektive tävling.

För tävlingsverksamheten på Åkagårdens GK betyder detta:

 Vi räknar med att kunna genomföra den från juni månad sedan tidigare inplanerade tävlingsverksamheten och startar upp med ”Äkta Makar ICA Maxi” den 6 juni.

(Undantaget är ”Volvo World Golf Challenge” eftersom Bilmånsson redan för några veckor sedan bestämde sig för att dra sig ur 2021-års tävlingsverksamhet. Tävlingen den 27/6 blir därför inte av).

 GIT-systemet är öppet för tävlingsanmälan.

 Vi kommer, åtminstone initialt, att införa vissa begränsningar och anpassningar i tävlingsvillkor och rutiner:

  • Kanonstart kommer tills vidare inte att tillåtas.
  • Rutiner kring betalningar, hantering av scorekort och framför allt prisutdelningar (gemensam eller uthämtning av priser i efterhand) kommer att kommuniceras inför respektive tävlingsstart.

 Damgolfen (tisdagar) och Seniorgolfen (onsdagar) kan starta upp i juni månad.

Vill du läsa vad Svenska Golfförbundet har skrivit om detta, klicka här!

Varmt välkomna till årets något försenade tävlingssäsong!

Med önskan om en god fortsättning på golfåret!
För tävlingskommittén
Bertil Andersson

Arkiv