0431-41 77 30 info@akgk.se
Välj en sida

Paragolf

Hos oss kan alla spela golf! 

Vi  tycker att alla som vill ska kunna spela golf! Åkagården arrangerar träningar, både i grupp och individuellt. Alla får låna klubbor, bag och bollar i samband med träningen. Givetvis är även föräldrar och anhöriga välkomna att prova på golf.

Här kan du läsa ett reportage som tidningen BjäreNu har gjort om vår Paragolf verksamhet.

Frasse Pettersson är ansvarig för träningen för funktionshindrade på klubben och han tar även hand om grupper som vill komma och prova på golf. Är du intresserad så kontakta Frasse på 0706-395035 eller frasse@akgk.se

Paragolfer

Som hjälpmedel vid träningen har klubben en Paragolfer. Med hjälp av den kan alla som vill prova golf få en chans att göra det. 

Paragolfer är ett fantastiskt hjälpmedel för dig som inte kan stå själv eller har svåra balansproblem ex ryggmärgskadade, MS, stroke mfl. 

Paragolfer fungerar som en elrullstol, fast man kan lyfta på sätet så att man kommer i stående läge, vilket göra att man kan vrida armarna och slå på ett annat sätt än om man sitter i vanlig rullstol.

Automatiska dörröppnare

Vi är mycket tacksamma för det generösa bidraget med 100 000kr från Stiftelsen Gripen som gett oss möjlighet att installera automatiska dörröppnare på vårt klubbhus.

Funktionsnedsatta, rullstolsburna och armsvaga personer ges nu enkelt tillträde till klubbhuset samt möjlighet att vara mer självständiga.

Golfscooter