0431-41 77 30 info@akgk.se

Åkagårdens Elitlag

Elitkommittén

2024 års träning är i full gång. I truppen just nu är det 15st spelare som är erbjudna att träna och samtliga har lägre än hcp 3,5. För att ha möjlighet att vara med måste man bli tillfrågad eller kallad. I år spelas SM i klubblag Div 1 på Wittsjö golfklubb den 18-20 Juli då våra 6 bästa spelarna i klubben blir uttagna.

För övrigt är våra spelare ute och representerar Åkagården på Future,  Ecco tour och Cutter & Buck tour. Följ gärna dom på länkar vid varje tävling!

Verksamhetsberättelse 2023

Elitverksamheten på Åkagårdens GK har under 2023 nått mycket goda resultat. Under året utökades vår elitverksamhet med ytterligare tre duktiga spelare, Jonathan Friman, Cesar Danielsson och Ludvig Eriksson. Vi kallade 20 spelare, äldre juniorer, elitdamer och elitherrar, till elitträning och har haft ca 15 spelare vid varje träningstillfälle. Träningarna har bestått av både spel på banan och på övningsområdet för bästa möjliga förberedelser inför sommarens seriespel och individuella tourtävlingar.

I år spelade herrarna elitlagseriespel på hemmaplan och vi hoppas att ingen har missat att Åkagårdens Golfklubb stod som vinnare! Vi uppnådde därmed vår målsättning för 2023, att avancera en division, och kommer under 2024 spela i division 1 i SM klubblag. Detta är ett kvitto på att stort engagemang och stor träningsvilja ger resultat. Väldigt roligt! Spelarna som representerade Åkagårdens GK var Cesar Danielsson, Jonathan Friman, Max Pettersson, Ludvig Eriksson, Pontus Swärd, Ville Johansson, Magnus Hansson, Mats Stenwreth och coach Frasse Pettersson.

Under året har vi undersökt intresset och möjligheten för ett damelitlag under 2024. Elitkommittén bjöd under sensommaren in till en elitdamträff med planerad träning och förtäring. På grund av lågt intresse fick vi tyvärr ställa in träffen. Vi har av samma anledning inget anmält damelitlag till seriespel under det kommande året. Elitkommittén fortsätter att arbeta för att engagera fler damer/tjejer på elitnivå.

Elitkommittén gjorde under året en satsning på yngre seniorer och startade en träningsgrupp för dessa spelare. Målsättningen var att skapa en breddverksamhet och inkludera seniorer i träning som ännu inte spelar på elitnivå. Under året tränade 5 yngre seniorer och träningarna bestod av både spel på banan och träning på övningsområdet.

Utöver seriespelet har elitspelarna Max Pettersson, Jonathan Friman, Mats Stenwreth och Ville Johansson spelat tävlingar ute på olika tourer i Sverige, Danmark och USA. Max Pettersson åkte tillbaka till college i Virginia och under hösten kom Max första seger. Stort grattis! Han har under hela säsongen haft goda tävlingsresultat. Även Ville Johansson flyttade i höstas till USA för att spela collegegolf. Ludvig Eriksson, Jonathan Friman och Cesar Danielsson har spelat på Nordic Golf League med goda resultat. Ludvig har klarat tre kvalgränser och Jonathan en kvalgräns. Nordic Golf League är den största touren efter Challenge Tour och vi är väldigt stolta över att ha flera spelare som representerar vår klubb på denna tour.

Vi vill tacka våra elitspelare som på ett föredömligt sätt representerat Åkagårdens GK på träningar, tävlingar och seriespel under 2023. Spelarna i elitverksamheten är ambassadörer både på och utanför banan och förebilder åt klubbens medlemmar, särskilt våra juniorer.

Elitkommittén
Amanda Ryman

Elitkommittén

Amanda Ryman
Ordförande
Telefon: 070-535 02 33
E-post: amanda.cilla@telia.com

Frasse Pettersson
Telefon: 0706-39 50 35
E-post: frasse@akgk.se

Vi använder cookies för att mäta antalet besökare och dess upplevelse på webbplatsen. Genom att använda webbplatsen och dess tjänster godkänner du detta.  Läs mer!