0431-41 77 30 info@akgk.se

Regel- & handicapfrågor

Tävlingskommittén hanterar frågor kring regler och handicap inom klubben för såväl medlemmar som andra kommittéer i samarbete med vår HEAD-pro. 

Kommittén utformar även klubbens lokala regler samt ser till att dessa uppdateras årligen för överrensstämmelse med SGF´s rekomendationer och nyheter.

Lokala regler

Lokala regler är regler som bestäms av Tävlingskommittén och är specifika för vår bana. Klubbens Lokala regler finns anslagna i informationsskåpet vid entrén till klubbhuset, på anslagstavlan utanför tävlingskansliet och på hemsidan.

Lokala regler ska vara stabila och inte ändras ofta. Om något händer på banan eller vädret är extremt dåligt kan man utfärda tillfälliga lokala regler som kompletterar de ordinarie lokala reglerna.

Regler

Från och med 1 januari 2023 gäller nya regler för golfspel. Golfreglerna är globala och gäller över hela världen. En revidering görs vanligtvis var fjärde år. 2019 gjordes den största moderniseringen av golfreglerna sedan 1952. Reglerna blev färre, snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och hade fokus på speltempo.

Den 1 januari 2023 gjordes en ny uppdatering. Den är mindre omfattande och de flesta ändringar från 2019 är kvar. Det är dock några nyheter du behöver känna till.  

Du hittar regelboken på svenska kostnadsfritt på R&A:s hemsida. Regelboken i tryckt format finns att beställa (79 kronor) i golfbokhandeln.

Regler för golfspel finns som gratis mobilapp till iPhone och Android. Ladda ner den så har du alltid regelboken nära tillhands. I appen finns också skisser, regelfilmer och quiz. Har du redan appen är det bara att uppdatera den för att få 2023 års regler.

Svenska Golfförbundets Youtube-kanal finns ett antal korta animerade filmer med de viktigaste reglerna. De kan hjälpa dig göra rätt och spara slag. 

Vi använder cookies för att mäta antalet besökare och dess upplevelse på webbplatsen. Genom att använda webbplatsen och dess tjänster godkänner du detta.  Läs mer!