0431-41 77 30 info@akgk.se
Välj en sida

Golfregler

Här samlar vi vanliga regelfrågor

Golfregler

De flesta av er har säkert hunnit bekanta er med de golfregler som infördes 2019. Det finns ett antal filmer med svenskt tal och text som förklarar de största nyheterna i golfreglerna 2019 på SGF:s YouTube-kanal.
Regelboken på svenska finns tillgänglig digitalt på R&A:s webbsida och i mobilappen Rules of golf 2019 för iPhone och Android.

Regelfrågor från medlemmar

Vattenhinder hål 7

Om bollen studsar på landtungan i mitten och hamnar i andra vattnet, var droppar man då? När det var gult vattenhinder droppade man bakom hela hindret. Samma nu eller frå man droppa på landtungan?

Svar: Där bollen skar, ej på landtungan då det tillhör hindret.

Hur man droppar vid Pumphuset

Följande regel gäller vid Pumphuset

Regel 16.1a
Lättnad tillåts vid störande inverkan från ett onormalt banförhållande (inklusive oflyttbart tillverkat föremål) när något av detta är sant:
• Spelarens boll vidrör eller är i eller på ett onormalt banförhållande
• Ett onormalt banförhållande inverkar fysiskt störande för spelarens område för avsedd stans eller område för avsedd sving.

Spelaren tar lättnad genom att droppa en boll i ett lättnadsområde, baserat på den närmaste punkten för fullständig lättnad.

Förklaring
Lättnad för pumphuset
Du får lättnad utan plikt när pumphuset påverkar dig på följande sätt:
• Din boll nuddar pumphuset.
• Att pumphuset påverkar fysiskt ytan för din avsedda stans eller din avsedda sving.
Lättnad från ett oflyttbart tillverkat föremål tas genom att du fastställer den punkt (referenspunkten) som utgör den närmaste punkt av fullständig lättnad. Lättnadsområdet blir den yta som skapas av en klubblängd från referenspunkten.

Filmer från Svenska Golfförbundet

Vi använder cookies för att mäta antalet besökare och dess upplevelse på webbplatsen. Genom att använda webbplatsen och dess tjänster godkänner du detta.  Läs mer!