Välj en sida

Ombyggnad av 1:ans green

18 sep 2020 | Banan

Söndag den 27 september kommer vi att påbörja arbetet med att bygga om 1:ans green. Ett efterlängtat arbete för många. Greenen har varit mycket svårputtad och orsakat mycket frustration.

Vid detta greenombygge kommer vi att prova på att torva av greengräset, rikta upp greenen och sedan återlägga greengräset. Ett arbete som vi uppskattar kommer att ta ca 3 veckor lite beroende på hur väderleken är.

Spel kommer att ske mot provisorisk green på hål 1 till dess greenen är spelklar. Troligtvis blir det under våren 2021 och som vanligt hänger allt på väderleken.

Av säkerhetsskäl kommer vit och gul tee på hål 13 att flyttas fram till röd tee under ombyggnaden. För att banan ska vara handicapgrundande flyttas gul tee på hål 17 bak till vit tee (där gul tee varit tidigare). Detta återställs så snart arbetet med ombyggnaden är klar, efter ca 3 veckor.

Att flytta ca 500 kvm greengräs tar mycket tid och vi tar därför tacksamt emot hjälp med att bära torv. I första hand gäller det söndagen den 27 september. Vi samlas 13.30 i restaurangen där vi bjuder på en fika och har en genomgång. Kl 14.00 påbörjar vi arbetet och uppskattar att det tar ca 3 timmar. Anmäl dig till receptionen info@akgk.se eller ring 0431-41 77 30, tack!