0431-41 77 30 info@akgk.se

Svensk Golf PING Tour

25 jun 2024 | Tävling

Den 14 juli spelas Svensk Golf PING Tour. Ni har möjlighet att välja att spela antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen.

Kanonstart 08.30 eller 14.00

Deltagare
​Ett lag måste bestå av fyra spelare för att få delta.

Ålder
Minst två lagmedlemmar måste vara 18 år eller äldre vid eventuellt deltagande på finaldagen. Lagmedlem som är under 18 år måste ha målsmans godkännande för att få delta i finalen.

Handicap
Handicapgränsen är 54 och högsta handicap som får tillgodoräknas är 36,0.

Övrigt
​En spelare kan delta i flera kvaltävlingar. Ett helt lag kan endast delta på en kvaltävling per dag. En spelare kan bara vara lagmedlem i ett lag i finalen. Om en spelare skulle kvalificera sig till final med fler än ett lag måste spelaren välja vilket lag hon/han ska delta med i finalen.

Anmälan
Anmälningsavgiften i varje kvaltävling är 1200 kr/lag. Vid återbud efter anmälningstiden utgång, utan godtagbart skäl, debiteras anmälningsavgift.

Tävlingsledningen beslutar om efteranmälan godtas eller ej. Anmälningsordning gäller som urvalsprincip när fler lag anmält sig än det finns platser i tävlingen. De 26 först anmälda lagen i varje startomgång erbjuds plats i kvaltävlingarna

Tävlingsformat
​Tävlingen består av 28 kvaltävlingar på 14 anläggningar, en semifinal och en final. Varje kvaltävling genomförs med två startomgångar. Båda startomgångarna genomförs med gemensam start (shotgun

Kvalificering
​Det segrande laget i varje startomgång kvalificerar sig till semifinal som spelas i Sverige. Av de 28 deltagande lagen i semifinalen kvalificerar sig de två högst placerade lagen till final som spelas utomlands under höst/vinter 2024/2025. För att få delta finalen måste minst tre av de fyra lagmedlemmarna vara desamma som i semifinalen. Lag som lämnar återbud till final ersätts av lag i resultatordning från aktuell startomgång. I kvaltävlingarna och i finalen spelar damer från standardtee för damer och herrar från standardtee för herrar.

Spelformen
Spelform är Scramble fyrmannalag slagtävling netto. Varje lag består av fyra lagmedlemmar. Samtliga lagmedlemmar slår varsin boll från tee. Därefter väljer laget från vilket läge (från vilken boll) de vill fortsätta spela och markerar denna. Laget måste välja minst fyra slag från tee av varje lagmedlem. Lagmedlemmarna placerar därefter sina bollar, inom en klubblängd (dock inte närmare hålet) på spelfältet och inom ett scorekort på green, i valfri ordning och spelar sina slag. Bollen kan inte placeras ur eller i ett pliktområde eller en bunker. I bunker får det ursprungliga läget återskapas.

Handicapreducering och spelhandicap

  • ​Spelaren med lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,2
  • Spelaren med näst lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,15.
  • ​Spelaren med tredje lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,1.
  • Spelaren med fjärde lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,05.
  • Produkterna från punkt 1–4, inklusive eventuella decimaler, adderas.
  • ​Summan, avrundad till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap.

Vi använder cookies för att mäta antalet besökare och dess upplevelse på webbplatsen. Genom att använda webbplatsen och dess tjänster godkänner du detta.  Läs mer!