0431-41 77 30 info@akgk.se

Vi välkomnar vårt nya Krögarpar!

25 jan 2023 | Restaurang

Vi  har den stora glädjen att meddela att vi nu tecknat avtal med ett nytt krögarpar Marie & Flamur Vila. Vi hälsar dem varmt välkomna till Åkagården! 

Restaurang Nord & Syd, Medelhavssmaker från Bjärejorden

Flamur är en mycket bra kock som skapat ett koncept som tar det bästa från vår nordiska jord och sätter smaker från södra europa. Han är uppvuxen med och arbetat i de Albanska, Italienska och Grekiska köken. De senaste 4 åren har Flamur varit kock på bästa fiskrestaurangen i Helsingborg, Roys Fisk. Han kallar sitt koncept Medelhavssmaker från Bjärejorden eller kort och gott Medelhavet på Bjäre. Hans devis är “a chef is a farmer and a farmer is a chef”.

Marie Vila är från Värmland men flyttade till Skåne i början på 90-talet. Marie har varit mycket aktiv inom turistbranschen som VD för Visit Helsingborg och VD för Hotel Nouveau i Helsingborg. De senaste 10 åren har hon jobbat som konsult med uppdrag för storföretag i hela Sverige. Hon har även skapat företag i Albanien tillsammans med Flamur som erbjuder oss Nordbor att uppleva Albanien – Experience Albania.

När Flamur och Marie möttes för 10 år sedan bestämde de sig för att bli brobyggare mellan sina ursprungsregioner i norr och i söder och ta det bästa från två världar för att skapa något nytt därav Restaurang Nord & Syd.

Flamur & Marie drömde om en gård i Sverige. När han såg och kände på Bjärejorden visste han att här är det vi ska bo. De köpte en gård i Södra Karstorp för 2 år sedan som de renoverar. Drömmen om att skapa hantverksproduktion av pasta blir snart verklighet och även här ingredienser från Bjäre med smaker från medelhavet snart kommer de kunna att erbjuda sin egen färska Bjäre Pasta här på Golfklubben.

Flamur Marie Vila

 

Vi använder cookies för att mäta antalet besökare och dess upplevelse på webbplatsen. Genom att använda webbplatsen och dess tjänster godkänner du detta.  Läs mer!